تاثیر طراحی نما

طراحی نما از جمله مهمترین زمینه هایی است که در معماری و طراحی ساختمان وجود دارد. قطعا همه ما تجربه هایی از دیدن نماهایی زیبا داریم و میدانیم تا چه میزان می تواند تاثیرگذار باشد. و قطعا چقدر دلنشین است اگر بتوانیم ساختمانی با چنین نماهای زیبایی داشته باشیم و یا ساکن یکی از این ساختمان های زیبا باشیم.

با توجه به اینکه اولین ارتباط افراد با یک پروژه ساختمانی از طریق نمای خارجی آن شکل می گیرد، طراحی نمای ساختمان تأثیر بسزایی در تلقی و برداشت افراد از کیفیت و نوع ساخت پروژه شما دارد. یک طراحی زیبا و اجرای با کیفیت در نمای ساختمان می تواند تأثیری ماندگار بر ذهن مخاطب بگذارد.

هدف این دفتر طراحی و اجرای نماهای ساختمانی بدیع، خاص و زیبا به همراه انتخاب بهترین مصالح و با هزینه مناسب می باشد.در فرآیند طراحی نما با توجه به سلیقه و خواست کارفرما، طراحی در سبک های مدرن و کلاسیک با استفاده از مصالح مناسب صورت خواهد گرفت.

اخذ تاییدیه کمیته نما

همچنین با توجه به اجباری بودن تأییدیه نما در مناطق 22 گانه شهر تهران و سخت شدن روزافزون فرآیند اخذ تاییدیه، یکی از مزیت های این دفتر اخذ تاییدیه کمیته نما در کمترین زمان ممکن است که نتیجه سال ها تجربه و کار تخصصی در زمینه طراحی نما در مناطق مختلف شهر تهران و همچنین در سراسر کشور است و به این ترتیب در زمان سازندگان و مالکان محترم صرفه جویی قابل توجهی می شود.

در زیر برخی از نماهای طراحی شده توسط دفتر آورده می شود که خوشحالیم رضایت مشتریان را به همراه داشته و در بسیاری از موارد جزو نماهای برگزیده مناطق مختلف بوده اند.

طراحی نمای مسکونی (تهران - اختیاریه)

طراحی نمای ساختمان مسکونی لاله (تهران - سعادت آباد) نمای برگزیده منطقه 2

نمای مسکونی (تهران - زعفرانیه)

ساختمان دامپزشکی (لواسان)

نمای ساختمان مسکونی (تهران - سعادت آباد)

نمای ویلا (لواسان)

طراحی نمای ساختمان مسکونی (تهران – پاسداران)

طراحی نما مسکونی (تهران – منطقه 8)

نمای کلاسیک (شیراز)

سردر و ورودی کلاسیک (تهران – پردیس)

ملک در چه شهری قرار دارد؟

طبیعتا هزینه طراحی نما در شهر تهران و بعد از آن در دیگر کلان شهرها بالاتر از شهرهای کوچک است.

اگر بنا در تهران قرار دارد در کدام منطقه واقع است؟

این مسئله خود بسیار حائز اهمیت است. تمام کسانی که در تهران جواز ساخت گرفته و با شرایط کمیته های نما آشنا هستند می دانند که شرایط کمیته نما تقریبا در هیچ دو منطقه ای شبیه به هم نیستند. در هر کدام از مناطق افراد مختلف عضو کمیته نما هستند و هر کدام نظر خود را دارند. حتی نظرات و سلیقه های افراد مختلف در کمیته نمای یک منطقه دقیقا شبیه به هم نیستند. برخی از مناطق سخت گیرتر بوده و یا روی مسائل خاصی حساس هستند و برخی مناطق دیگر خیر. بنابراین حتی منطقه نیز در شرایطی که بر اساس آن قیمت طراحی نما مشخص می شود تاثیر دارد. پس بسیار مهم است که کار اخذ تاییدیه کمیته نما به کسی سپرده شود که در آن منطقه خاص دارای تجربه است و با افراد عضو کمیته نما و نظرات و سلایق آنها آشناست.

سطح نما چقدر است؟

سطح نما نیز از دیگر عوامل مهم و تاثیرگذار در تعیین تعرفه طراحی نما می باشد. طبیعتا قیمت طراحی نما بر اساس متر مربع برای نمایی با 100 متر مربع ویا 5000 متر مربع متفاوت است. واضح است که هرچقدر سطح نما بیشتر باشد قیمت طراحی نما بر اساس هر متر مربع کمتر می شود.

سبک طراحی چیست؟

از عوامل تاثیرگذار دیگر سبک طراحی است. سبک طراحی نمای ساختمان کلاسیک دارای جزئیات بیشتری بوده و زمان بیشتری برای طراحی آن مورد نیاز است. از طرف دیگر سبک مدرن و یا مینیمال دارای جزئیات کمتری است و معمولا در قیمت گذاری ارزان تر در نظر گرفته می شود. (لازم به ذکر است که نمای کلاسیک در تهران توسط کمیته نما ممنوع شده و مثال ذکر شده تنها برای شهرستان ها و یا طراحی نمای ویلا بیان شد.)

آیا نیاز به اخذ تاییدیه کمیته نما می باشد یا خیر؟

گاهی طراحی نما برای شهرستان و یا برای یک ویلاست که خارج از بافت شهری است و نیاز به اخذ تاییدیه کمیته نما نمی باشد، بنابراین طراحی نما در این موارد هزینه کمتری نسبت به نماهایی دارد که نیازمند اخذ تاییدیه کمیته نما می باشند. اگر با کمیته های نما آشنا باشید می دانید که جهت ارائه نما به کمیته نیاز به تهیه و ارائه یک آلبوم مفصل است که علاوه بر طرح سه بعدی نما می بایست شامل مدارک متعددی مثل تصاویر همجواری ها، جزئیات اجرایی و … باشد.

کاربری ساختمان چیست؟

اینکه کاربری ساختمان مسکونی، تجاری، اداری و … باشد نیز عامل بعدی است که قیمت و تعرفه طراحی نما را مشخص می کند.

آیا نیاز به نقشه های اجرایی می باشد یا خیر؟

گاهی مالکین علاوه بر نقشه ها و جزئیات ارائه شده به شهرداری برای دقت بیشتر عملیات اجرایی نیاز به نقشه های فاز 2 دارند. این نقشه ها که علاوه بر نقشه های مورد نیاز شهرداری هستند دارای هزینه مازاد بر رقم توافق شده برای اخذ تاییدیه کمیته نما می باشند.

آیا یک آلترناتیو کافی است و یا مایلید چند نمونه طراحی نما برای شما تهیه شود؟

گاهی مالکان ترجیح می دهند به جای داشتن تنها یک نمونه طراحی چند نمونه طراحی نما داشته و از بین آنها یکی را انتخاب کنند. این مورد نیز محاسن خود را دارد. در این شرایط بدیهی است مبلغی به هزینه طراحی نما افزوده خواهد شد.

تمامی موارد ذکر شده در بالا از جمله عواملی هستند که شرایط نماها را با هم متفاوت می کنند. چنانچه مایل هستید بیشتر با کارشناسان ما صحبت کرده و در مورد جزئیات قیمت گذاری و شرایط گروه مهندس ماترن اطلاعات بیشتری به دست آورید می توانید به صفحه تماس با ما مراجعه فرمایید.

طراحی ویلا

طراحی ویلا تا اجرای پروژه

زمان مورد نیاز برای طراحی نما و اخذ تاییدیه کمیته نما

زمان مورد نیاز برای طراحی نما نیز تابع متغیرات زیادی است از جمله:

  • مقدار مساحت نما
  • سبک طراحی نما
  • شهر و منطقه و اینکه نیاز به تاییدیه کمیته نما می باشد یا خیر
  • آیا نیاز به تهیه نقشه های فاز 2 هست یا خیر
روند تاییدیه نما

اما گذشته از موارد ذکر شده چنانچه برای وضوح بیشتر بخواهیم زمانی را به مشتریان خود اعلام کنیم طراحی نما بسته به متغیرات ذکر شده بین 4 تا 8 روز انجام خواهد شد و طی 2 تا 3 روز آلبوم مورد نیاز برای ارائه به کمیته نما تهیه خواهد شد (چنانچه با آلبوم مورد نیاز برای ارائه به کمیته نما آشنایی ندارید در همین صفحه در بخش مدارک مورد نیاز برای اخذ تاییدیه کمیته نما می توانید این مدارک را ملاحظه فرمایید.)

پس از این مرحله آلبوم نمای پیشنهادی به کمیته نما ارائه شده و منتظر نوبت دهی کمیته نما می مانیم. معمولا روند اخذ تاییدیه کمیته نما در شهرداری حدود دو هفته طول می کشد و طبق تجربیات قبلی ما کل فرآیند طراحی نما و اخذ تاییدیه کمیته نما از زمان مراجعه کارفرما تا اخذ تاییدیه کمیته نما حدود یک ماه و در خیلی موارد کمتر از این زمان طول می کشد ولی در نظر گرفتن یک ماه برای کل فرآیند زمان معقولی است.

شرکت طراحی نما و اخذ تاییدیه کمیته نما

چرا اکنون طراحی نما و اخذ تاییده کمیته نما امری تخصصی است؟

معماری رشته ای گسترده است و هر معماری یا شرکتی این فرصت را پیدا نخواهد کرد که در همه زمینه های مختلف معماری و صنعت ساختمان کار کند. عملا شرکت های مختلف پس از مدتی کار کردن وارد یک یا چند حوزه خاص می شوند. از اینرو اهمیت بسیاری دارد جهت طراحی نما کار را به شرکتی بسپارید که در این زمینه تخصص و تجربه کافی را داشته و عملا سال ها در این زمینه کار کرده باشد.

بخصوص چنانچه نیاز به اخذ تاییدیه کمیته نما دارید. این مسئله اهمیت بیشتری پیدا می کند چرا که کمیته نماها در منطقه های مختلف شرایط خاص خود را دارند و نیاز به کسی است که تجربه شرکت و حضور در کمیته نماهای مختلف در مناطق مختلف را داشته باشد. تجربه بسیاری از مالکان نشان می دهد که سپردن کار طراحی نما و اخذ تاییدیه کمیته نما به کسانی که تجربه حضور در کمیته نما را ندارند باعث تلف دن وقت مالکان و به تعویق افتادن اخذ جواز ساخت آنها شده و باعث وارد شدن ضرر و زیان به آنها شده است.

تجربیه گروه مهندسی رگا

ما تجربه بسیاری داریم از مالکانی که پس از هفته ها درگیر بودن در فرآیند اخذ تاییدیه کمیته نما در نهایت کار خود را به شرکت ما سپرده و موفق شده ایم در مدت کوتاهی با طراحی نمای زیبا نظر کمیته نما را نیز جلب کنیم و عملا باعث صرفه جویی در زمان و هزینه مشتریان خود شده ایم.

تیم ما با توجه به سال ها تجربه در طراحی نما و شرکت در کمیته نماهای متعدد در مناطق مختلف مانند کمیته نما منطقه 1 و 2 و 3 و 4 و 5 و 6 و 7 و 8 و 9 و 10 و 11 و 12 و 14 و 16 و 18 و 21 و 22 اکنون کاملا به شرایط طراحی نما و اخذ تاییدیه کمیته نما در مناطق مختلف واقف بوده و توانایی این را داریم طرحی زیبا و در عین حال مورد تایید کمیته نما ارائه داده و بدین وسیله باعث صرفه جویی در وقت و هزینه مشتریان خود شویم.

طراحی نمای ساختمان اداری

طراحی نمای ساختمان اداری، همانند طراحی نمای مجموعه های مسکونی به افزایش کیفیت و اعتبار آن مجموعه کمک شایان توجهی می کند. در واقع، ایجاد یک طراحی زیبا برای نمای ادارات و مجتمع های کاری، به صورت غیر مستقیم، باعث افزایش راندمان و بهره وری این مجموعه ها خواهد شد. استفاده از یک نمای ساختمان اداری زیبا، می تواند مزیت های بسیاری برای مجموعه کاری شما داشته باشد. در این محتوا ابتدا به بیان مزیت های طراحی نمای ساختمان اداری می پردازیم و سپس انواع مختلف این نماها را مورد بررسی قرار می دهیم. در ادامه به مهمترین مزیت های استفاده از انواع نمای ساختمان اداری اشاره شده است.

جلب نظر سرمایه گذاران

اولین چیزی که در برخورد با ساختمان اداری شما، نظر سرمایه گذاران را به خود جلب می کند، طراحی نمای ساختمان اداری شما می باشد. بدیهی است، در صورت مواجهه با ظاهری نامناسب، ممکن است اعتماد این افراد به مجموعه شما سلب شود. اما در مقابل، داشتن نمایی شیک در مجموعه اداری، می تواند نظر سرمایه گذار را جلب کرده و او را برای سرمایه گذاری در مجموعه شما ترغیب نماید.

طراحی نما

طراحی نما

پیشرفت در رقابت با سایر مجموعه های هم رده

ارباب رجوع و یا ارگان های مربوطه، برای اعتماد به مجموعه ای موفق، چند شرکت هم رده را با یکدیگر مقایسه می کنند. یکی از ملاک های برتری یک مجموعه اداری نسبت به شرکت های هم رده، می تواند نحوه طراحی نمای ساختمان آن مجموعه باشد. بنابراین شما با داشتن نمایی شیک برای ساختمان اداری خود، می توانید از سایر رقیبان پیشی بگیرید.

بنابراین می توان نتیجه گرفت استفاده از نماهای ساختمان اداری می تواند تاثیر به سزایی در پیشرفت یک مجموعه کاری و افزایش راندمان آن داشته باشد.

معرفی انواع مختلف طراحی نمای ساختمان های اداری

نماهای اداری، انواع مختلف و متعددی دارند. متریال های مختلفی برای طراحی نماهای اداری مورد استفاده قرار می گیرند. این نماها می توانند شامل، سنگ، آجر، شیشه، کرتین وال و… باشند. در این بخش از محتوا قصد داریم به معرفی و بررسی انواع مختلف متریال های مورد استفاده در این طراحی ها بپردازیم.

نمای آجری

یکی از ابتدایی ترین و مرسوم ترین انواع نمای ساختمان اداری، نمای آجری است. این نما از دیرباز در طراحی نمای ساختمان اداری مورد استفاده قرار می گرفت و هنوز هم طرفداران ویژه خود را دارد. همانطور که از اسم این نما مشخص است، در طراحی آن از آجر به عنوان متریال اصلی استفاده می شود.

نمای سنگی

از دیگر نماهای ساختمان اداری می توان به نماهای سنگی اشاره کرد. برای طراحی این نماها معمولا از سنگ های گرانیت و مرمر استفاده می شود. استفاده از انواع سنگ در طراحی نمای ساختمان اداری، می تواند کیفیت و اعتبار مجموعه را تا حد زیادی افزایش دهد.

نمای کرتین وال

یکی از جدیدترین نماهای مورد استفاده در ساختمان های اداری، نمای کرتین وال می باشد. این نما، به نمای دیوار پرده ای نیز معروف است. متریال های مورد استفاده در این نما معمولا اکسترودهای آلومینیوم و شیشه می باشند. در واقع در این نما، شیشه در بین آلومینیوم های اکسترود شده قرار می گیرد و نمایی شیک و منحصر به فرد را ایجاد خواهد کرد. نمای کرتین وال، نمایی شیشه ای و جذاب است که نورگیری ساختمان های اداری را افزایش خواهد داد. همچنین به دلیل استفاده از شیشه های دوجداره در این نما، ورود صداهای نامتعارف به داخل ساختمان کاهش می یابد و در نتیجه تمرکز پرسنل شرکت نیز بر هم نخواهد خورد. از طرفی این نما به طور مستقیم روی بدنه ساختمان، اجرا نمی شود بنابراین وزن وارد به ساختمان را کاهش داده و ایمنی ساختمان در مقابل زلزله را افزایش خواهد داد.

نمای رومی

یکی دیگر از موارد طراحی نمای ساختمان اداری، اجرای طرح نمای رومی می باشد. طرح نمای رومی با استفاده از متریال پودر سنگ سفید اجرا می شود. این نوع نما، با طراحی و معماری خاص جلوه ای نوین و مدرن به ساختمان های تجاری و اداری می بخشد. ماده اصلی برای تولید پودر نمای رومی، سنگ تراورتن است. این سنگها قیمت تقریبا مناسبی نیز دارند و از این رو، قیمت نهایی این نما نیز، با توجه به کیفیت و زیبایی منحصر به فرد آن، بسیار مناسب است.

نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت، یکی از مدرن ترین انواع نمای ساختمان است که در ایران با استقبال گسترده ای مواجه شده است. قیمت مناسب، انعطاف پذیری بالا، اجرا در رنگ های متنوع، مقاومت خوب در مقابل زلزله و انواع ضربه و… از جمله عواملی به شمار می روند که این نما را به نمایی پرطرفدار در ایران تبدیل کرده اند. طراحی نمای ساختمان اداری از نوع کامپوزیت، با استفاده از متریال آلومینیوم انجام می شود. همانطور که می دانید، آلومینیوم ماده ای سبک و با انعطاف بالاست که در مقابل شرایط آب و هوایی نیز مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. از طرفی این نما، عایق خوبی در مقابل حرارت و صدا نیز محسوب می شود. در واقع شما با استفاده از این نما، علاوه بر برخورداری از نمایی شیک و زیبا، مصرف انرژی خود را نیز کاهش خواهید داد.

البته مواد و مصالح متعدد دیگری نیز، در زمینه طراحی نمای ساختمان های اداری مورد استفاده قرار می گیرند. اما در این بخش از محتوا، سعی کردیم، مهمترین و پرفروش ترین انواع آن را مورد بررسی قرار دهیم.

متریال طراحی نما

همانطور که بیان شد، استفاده از طراحی نمای ساختمان اداری می تواند مزایای متعددی برای شرکت ها داشته باشد. در نتیجه استفاده از نمای ساختمان اداری می تواند به صورت غیر مستقیم در افزایش سود شما از کسب و کارتان تاثیرگذار باشد. از طرفی نماهای مختلفی برای طراحی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. تنوع این نماها در درجه اول به متریال مورد استفاده در آنها بستگی دارد. متریال های مورد استفاده در نمای ساختمان های اداری می تواند شامل سنگ، پودر سنگ، آجر، کامپوزیت، شیشه و… باشد. برای طراحی مدرن ترین نماهای ساختمان روی مجموعه اداری خود می توانید از نماهای کامپوزیت یا کرتین وال استفاده نمایید. امید است، مطالب ارائه شده زمینه آشنایی شما با انواع مختلف نمای ساختمان اداری را فراهم کرده باشد.

طراحی نمای ساختمان آجری

طراحی نمای ساختمان آجری، یکی از انواع مختلف نمای ساختمان است که از قدیم تا کنون، سهم بزرگی در طراحی نماهای ساختمان های ایرانی را به خود اختصاص داده است. نمای آجری ساختمان، به عنوان یکی از نوستالژیک ترین نماهای ساختمانی نیز شناخته می شود. در واقع ابتدایی ترین و قدیمی ترین متریالی که برای تزیین نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار گرفت، آجر بوده است.

از مهمترین مزایای نماهای آجری ساختمان می توان به قیمت مناسب آن اشاره کرد. این نما، از ارزان ترین نماهای ساختمانی به شمار می رود. طراحی نمای ساختمان آجری، به وسیله مصالحی مانند سیمان و انواع پودرهای ساختمانی اجرا می شود. این نمای ساختمانی در گذشته، طراحی ساده ای داشت، اما امروزه با شکل جدید گرفتن آجرها، می توان تزیینات مختلف زیبایی را به وسیله آنها اجرا کرد. در این محتوا قصد داریم به بیان مزیت های استفاده از طراحی نمای ساختمان آجری بپردازیم. پس ما را همراهی کنید.

مزیت های استفاده از نمای آجری در ساختمان ها

استفاده از نمای ساختمان آجری، علاوه بر نوستالژیک بودن و زیبایی، مزیت های متعدد دیگری نیز دارد. در واقع استفاده از این نما در طراحی انواع ساختمان ها، سنت غنی ایران را یادآوری می کند و اجرای آن در فضای ساختمان گرما و صمیمیت خاصی ایجاد خواهد کرد. در ادامه به بیان مهمترین مزایای طراحی نمای ساختمان آجری خواهیم پرداخت.

استحکام و دوام بالا

همانطور که می دانید، متریال آجر، متریالی با استحکام بالا و مقاوم است. بنابراین استفاده از آن به عنوان نمای خارجی ساختمان، علاوه بر زیبایی، دوام و استحکام بالایی به ساختمان های شما خواهد بخشید. از طرفی، آجر در شرایط آب و هوایی مختلف نیز، مقاومت خاصی از خود نشان می دهد و در مقابل ضربه های شدید نیز، از استحکام بالایی برخوردار است و به راحتی مورد آسیب و خوردگی قرار نمی گیرد.

کاهش اتلاف انرژی

همانطور که گفته شد، برای طراحی نمای ساختمان آجری، از مصالحی مانند سیمان استفاده می شود. بافت آجر بافتی با قابلیت نفوذ کم است. سیمان نیز تقریبا قابلیت نفوذ صفر دارد. بنابراین استفاده از نمای آجری در طراحی ساختمان ها، می تواند تا حد قابل توجهی از اتلاف انرژی جلوگیری کند.

تنوع طراحی

در گذشته، تنها یک نوع خشت آجری وجود داشت که برای طراحی و استحکام بخشی ساختمان از آن استفاده می کردند. اما در سالهای اخیر و با توجه به پیشرفت روزافزون صنایع مختلف از جمله صنعت تولید مصالح ساختمانی، این آجرها نیز طرح ها و رنگ های خاصی به خود گرفته اند. تنوع طراحی و رنگ در خشت های آجری این امکان را برای معماران فراهم می کند، تا بتوانند طراحی نمای ساختمان آجری را در شکل های مختلفی انجام دهند.

عدم تخریب محیط زیست

در سالهای اخیر، بسیاری از نماهای ساختمانی می توانند آسیب های شدیدی به محیط زیست وارد کنند. برای مثال، نماهای چوبی با قطع درختان، به محیط زیست آسیب وارد می کنند. از طرف دیگر برخی از نماهای ساختمانی نیز، به سختی تجزیه می شوند و خاصیت زیست تخریب پذیری ندارند. اما آجرها، هیچگونه آسیبی به محیط زیست وارد نخواهند کرد.

قیمت مناسب

آجرها، از جمله مصالح ساختمانی هستند که نسبت به دیگر نماها، از قیمت ارزان تری برخوردارند. از این رو، استفاده از طرح نمای آجری تقریبا برای تمامی افراد با هر گونه توان مالی ممکن است.

سرعت اجرای بالا و راحتی انجام کار

سرعت اجرای طرح نمای آجری، تقریبا بالا می باشد. از طرفی، طراحی نمای ساختمان آجری به وسیله کارگران ساختمانی انجام می شود. یعنی شما تنها با داشتن تعدادی کارگر ساختمانی و مصالح مورد نیاز می توانید به راحتی و در کوتاهترین زمان ممکن این نما را برای ساختمان خود اجرا کنید.

ایجاد کمترین سر و صدا هنگام اجرا

اجرای نمای آجری، برخلاف دیگر نماهای ساختمانی نیاز به ابزار خاصی مانند ابزار برش، جوشکاری و… ندارد. بنابراین صدا و شلوغی زیادی حین اجرا و نصب این نما، ایجاد نخواهد شد.

با توجه به موارد ذکر شده، می توان نتیجه گرفت که نماهای آجری علاوه بر یادآوری سنت دیرینه ایرانی و ایجاد صمیمیت در فضا، از مزایای متعدد دیگری نیز برخوردار هستند. همین مزیت های متنوع باعث شده تا هنوز و پس از گذشت سالها نیز، از این نما در طراحی ساختمان ها استقبال ویژه ای صورت گیرد.

مهمترین موارد مصرف طراحی نمای ساختمان آجری

از نمای آجری ساختمان، می توان در هر ساختمانی اعم از مسکونی، تجاری، اداری و… استفاده کرد. اما استفاده از این نمای ساختمانی در بعضی مکان ها، از جلوه ویژه ای برخوردار است. در ادامه محتوا به معرفی مکان هایی که با استفاده از طراحی نمای ساختمان آجری می توانند جلوه خاصی به خود ببخشند، خواهیم پرداخت.

رستوران ها و سفره خانه های سنتی

رستوران ها و سفره خانه های سنتی، از جمله مکان هایی هستند که باید تداعی کننده سنت و قدمت دیرینه کشور باشند. استفاده از نمای آجری در طراحی ساختمان این مکان ها، به آنها جلوه ای خاص می بخشد و آنها را با افزایش استقبال از سوی مردم مواجه خواهد کرد. از طرفی توریست ها نیز علاقه دارند، زمان خود را در چنین مکان هایی صرف کنند تا با تاریخ و تمدن ایران بیشتر آشنا شوند.

مسجد ها و اماکن مذهبی

مساجد و مکان های مذهبی نیز جزء مکان هایی هستند که استفاده از نمای آجری در آنها مرسوم است. همانطور که می دانید، آجر، عنصری برگرفته از خاک است و استفاده از آن در مکان های مذهبی می تواند پیشینه عرفانی نیز داشته باشد.

خانه های ویلایی

امروزه، بیشتر بافت شهر نشینی به سمت آپارتمان سازی سوق پیدا کرده و خانه های ویلایی کمتر یافت می شوند. در اکثر مواقع، خانه های ویلایی به عنوان سمبلی کلاسیک عمل می کنند. بنابراین می توان با طراحی نمای ساختمان آجری روی خانه های ویلایی، شکلی نوستالژیک و ویژه به آنها بخشید.

با توجه به نکات مطرح شده می توان نتیجه گرفت که نمای آجری، در کنار سادگی و زیبایی خاصی که دارد، مزیت های متعددی نیز از خود ارائه می دهد. قیمت مناسب، اجرای راحت، تنوع در اجرا، استحکام و ماندگاری بالا و… از جمله مزیت های این نوع نمای ساختمانی به شمار می روند. امید است مطالب ارائه شده، زمینه آشنایی شما با نمای ساختمان آجری را فراهم کرده باشد.

طراحی نمای ساختمان سنگ و آجر

طراحی نمای ساختمان سنگ و آجر، یکی از انواع طراحی نمای ساختمان است که سالهاست مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. این نما، از جمله قدیمی ترین نماهای ساختمانی به شمار می رود. در واقع می توان گفت قدیمی ترین نمای ساختمانی در ایران، نمای آجری است و پس از آن نیز به مرور استفاده از سنگ هایی مانند مرمر کوارتز، تراورتن و گرانیت در طراحی و اجرای نمای ساختمان مرسوم شد.

نمای سنگی، جلوه ای خاص تر و زیباتر نسبت به نمای آجری داشت. اما به دلیل کیفیت و قیمت بالای سنگ های مصرفی، استفاده از این نما، برای بسیاری از افراد مقرون به صرفه نبود. مدتی بعد، معماران و طراحان نمای ساختمانی تصمیم گرفتند با ترکیب متریال سنگ و آجر، نمایی طراحی کنند که علاوه بر زیبایی منحصر به فرد، قیمت مناسبی نیز داشته باشد. از آن پس، طراحی نمای ساختمان سنگ و آجر به طور ویژه ای مورد استقبال اقشار مختلف قرار گرفت. در این محتوا قصد داریم نکاتی در مورد طراحی نمای ساختمان سنگ و آجر ارائه دهیم و مزیت های استفاده از آن در ساختمان های مختلف را مورد نقد و بررسی قرار دهیم. پس ما را همراهی کنید.

بررسی مزیت های طراحی نمای ترکیبی سنگ و آجر

همانطور که گفته شد، نمای ترکیبی سنگ و آجر، یک نمای ساختمانی است که از گذشته تا به امروز، در ساختمان های مختلف مسکونی، تجاری و… مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع طراحی نما، علاوه بر زیبایی و جلوه خاص، دارای مزیت های بیشماری نیز می باشد. در ادامه، به معرفی مهمترین مزایای استفاده از طراحی نمای ساختمان سنگ و آجر در ساختمان های مختلف خواهیم پرداخت.

استحکام و دوام بالا

همانطور که می دانید، سنگ و آجر هر دو از جمله متریال هایی هستند که دوام و استحکام بی نظیری از خود ارائه می دهند. بنابراین نمای ساختمان هایی که از ترکیب این متریال ها تشکیل می شوند، بسیار مقاوم هستند و ماندگاری بالایی از خود ارائه می دهند.

قیمت مناسب در عین زیبایی و کیفیت بالا

آجر، به عنوان ارزان ترین متریال موجود برای طراحی نمای ساختمان شناخته می شود. از طرفی قیمت سنگ نیز، در مقایسه با نماهای مدرنی مانند کرتین وال، تقریبا مناسب به نظر می رسد. بنابراین استفاده از ترکیب سنگ و آجر در طراحی نمای ساختمان، علاوه بر کیفیت و زیبایی خاصی که ارائه می دهد، بسیار مقرون به صرفه نیز خواهد بود.

امکان تنوع در طراحی و اجرا

سنگ ها و آجر ها از مصالحی هستند که در طرح ها و رنگ های مختلفی تولید و به بازار فروش مصالح ساختمانی عرضه می شوند. آجر ها رنگ ها و طرح های ساختاری متنوعی دارند. از طرفی سنگ ها نیز، در تنوع کیفیتی و رنگی بالایی عرضه می شوند. این تنوع بالا این امکان را به شما می دهد که بتوانید به راحتی این نمای ترکیبی را در طرح ها و رنگهای مختلفی اجرا کنید.

اجرای سریع و آسان

از دیگر مزیت های استفاده از طراحی نمای ساختمان سنگ و آجر می توان به سرعت بالا و راحتی اجرا در آن اشاره کرد. همانطور که می دانید، نصب نمای آجر و سنگ با استفاده مصالحی مانند سیمان انجام می شود. همچنین برای نصب آن به کمترین ابزار نیاز است. همچنین، جز مرحله برش سنگ، بقیه مراحل به کمک نیروی انسانی انجام می شود.

عایق حرارتی مناسب

همانطور که می دانید، سیمان و گچ، درصد نفوذ کمی دارند. بنابراین استفاده از مصالحی مانند سیمان و گچ، در نصب متریال های سنگ و آجر، می تواند از به هدر رفتن انرژی جلوگیری کند. در واقع این مصالح به عنوان یک عایق حرارتی خوب عمل می کنند و به بهینه سازی مصرف انرژی در منازل و ساختمان های تجاری کمک خواهند کرد.

استفاده از مواد زیست تخریب پذیر

تمامی مصالح مورد نیاز در طراحی و اجرای این نمای ترکیبی، زیست تخریب پذیر هستند و آسیبی به محیط زیست وارد نخواهند کرد.

با توجه به مزایای ذکر شده، می توان دلیل استقبال مداوم و همیشگی از این نما را دریافت. از طرفی طراحی نمای ساختمان سنگ و آجر به نوعی به عنوان تلفیق سبک کلاسیک و مدرن شناخته می شود.

موارد استفاده از طراحی نمای ساختمان سنگ و آجر

طراحی نمای ساختمان سنگ و آجر به گونه ای است که در تمامی ساختمان ها می توان از آن استفاده کرد. اما از این نما، بیشتر در ساختمان های مسکونی و اداری با تعداد طبقات کم و یا خانه های ویلایی استفاده می شود. دلیل استفاده کمتر از این مصالح ساختمانی در ساختمان های مرتفع، عدم وجود ایمنی کافی برای نیروی انسانی می باشد. همانطور که گفته شد، مراحل نصب و اجرای این نمای ساختمانی به وسیله نیروی انسانی انجام می شود و به همین دلیل کار در ارتفاع های بلند ممکن است برای این افراد خطرناک باشد.

همچنین طراحی نمای ساختمان سنگ و آجر در ساختمان های مرتفع ممکن است زمان زیادی طول بکشد. بنابراین بهتر است از این نما برای ویلاها یا ساختمان های مسکونی و تجاری زیر 10 طبقه استفاده شود.استفاده از این نما در رستوران ها و کافه های کلاسیک نیز بسیار مرسوم است و نظر مخاطبان را به خود جلب خواهد کرد.

طراحی نمای ساختمان سنگ و آجر

با توجه به موارد مطرح شده می توان گفت که استفاده از طراحی نمای ساختمان سنگ و آجر همواره در ایران با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شده است. علاقه مندی مردم ایران به سنت دیرینه یکی از عوامل استقبال از این نما به شمار می رود. این نما، نماد خوبی برای ترکیب سنت و مدرنیته به شمار می رود. از طرفی قیمت این نمای ساختمانی نیز، تقریبا مناسب است و تمامی افراد توانایی استفاده از آن را دارند. همچنین نمای سنگ و آجر، هیچ گونه آسیبی به محیط زیست نیز وارد نمی کند.

از این نما می توان در تمامی ساختمان ها استفاده کرد. اما بهتر است در ساختمان هایی با ارتفاع کم مورد استفاده قرار گیرند. این مسئله به دلیل افزایش ایمنی کارگران ساختمانی و کاهش زمان اتمام پروژه مورد توجه قرار می گیرد. امید است مطالب ذکر شده، زمینه آشنایی شما با این نوع طراحی نمای ساختمان را فراهم کرده باشد.

طراحی نما مدرن

نمای هر ساختمان در واقع جلدی برای آن بشمار می آید و نقش بسیار مهمی در جذابیت و زیبایی آن دارد. بنابراین هر چه نمای ساختمان مدرن تر و به روز تر باشد ، امتیاز ویژه ای برای آن بنا محسوب می‌شود.

همین طور نمای بیرونی ساختمان به منزله یک لایه محافظ عمل میکند. این لایه به علاوه محافظت از ساختمان دربرابر عوامل مختلف نقش مهمی در زیبایی آن دارد.

در طراحی نما مدرن معماران و سازندگان با توجه به عوامل مختلف شروع به طراحی و اجرای پروژه طراحی می‌کنند.

عوامل موثر بر طراحی نما

از عوامل موثر بر طراحی نما را میتوان، موقعیت جغرافیایی – شرایط آب و هوایی –  تعداد طبقات ساختمان –  میزان بودجه طرح – سلیقه افراد – نوع مصالح انتخاب شده اشاره کرد.

سبک مدرن سبکی از طراحی است که در آن جدیدترین متریال ها و با قوانین و مدل های منحصر به فردی در نمای ساختمان بهره برداری میشود.

استفاده از طراحی خطوط افقی و عمودی به شیوه خاص در طراحی نمای مدرن زیاد به چشم می خورد. ساختمان های مسکونی بیشترین طرفداران نمای مدرن هستند. برای رسیدن به نتیجه ای مطلوب در طراحی نمای ساختمان ها به شیوه مدرن باید ریزه‌کاری‌ های فراوانی را در نظر گرفت.

از مواردی که در طراحی نمای ساختمان مدرن مهم هستند می‌توان به مصالح و متریال‌های استاندارد و مناسب مثل آجر و سنگ – نورپردازی کافی – قابلیت اجرایی کردن طرح و غیره اشاره کرد.

طراحی نمای مدرن برای ساختمان، علاوه بر مزیت هایی مثل افزایش عمر مفید ساختمان ، ظرافت و زیبایی را نیز برای بنا به ارمغان می آورد.

امروزه اکثریت بناهایی که در شهر ساخته میشوند دارای طراحی مدرن هستند. بنابراین ساختمانی که در پی حفظ جذابیت و گیرایی است باید با ساختمان ها و بناهای مجاور خود هماهنگی ایجاد کند.

ویژگی های نمای مدرن

نمای مدرن علاوه بر زیبایی و ارزشی که برای ساختمان بوجود می آورد، به عنوان رابط نیز عمل میکند. داشتن یک رابط کاربردی بین فضای داخلی و خارجی ساختمان با نماسازی ممکن است. نماسازی میتواند میزان تابش نور به محیط را مطابق سلیقه و لزوم مدیریت کند. داشتن ویو یا دید بصری مناسب و مطلوب برای یک بنا نیز با نماسازی صورت می‌پذیرد.

نماسازی مدرن یکی از پرطرفدارترین سبک های طراحی در جهان است.  داشتن صبر و مهارت کافی ، لازمه شروع مسیر طراحی نمای مدرن است ، چرا که این کار در عین  سادگی دشواری های بسیاری نیز دربر دارد.

یکی از ویژگی های منحصر به فرد طراحی نمای مدرن این است که میتوان آن را در تمام مناطق مورد نظر بکار برد، هرچند که طراحی نمای بنا ها باتوجه به اقلیم های مختلف باهم متفاوت است.

طراحی ویلا مدرن با سنگ

ویلا سنگی مدرن

تاریخچه معماری مدرن

از دیربازان معماران زیادی در پی جایگزینی برای مدل های طراحی داخلی بودند. آنها از طریق ساخت و ساز با مصالح معماری مدرن بود که به شاهکارهایی با چشم نوازی و عملکردی بالا رسیدند. افراد بزرگی در طول تاریخ در زمینه طراحی نما مدرن مطالعات فراوانی انجام دادند و اصول خاصی را برای آن به تحریر درآوردند.

آدولف لوس ، معمار نما مدرن برجسته اتریشی معتقد بود که (تزئینات جنایت است). همین طور لودویگ میس فن روهه که در کنار والتر گروپیوس و لو کوربوزیه به عنوان یکی از استادان پیشرو معماری مدرن یاد می شود جمله معروفی دارد که میگوید: (کمترین ها، بیشترین ها و بهترین ها هستند.)

معماری مدرن در ایران

در کشور ما نیز از اواخر قرن نوزدهم میلادی ، عملکرد معماران ایرانی نسبت به انتخاب طراحی نما تغییر کرد. آنها از کشور های اروپایی ایده گرفتند و در حاشیه خیابان های جدید عمارت های زیادی ساختند. بدین ترتیب ساختمان های مسکونی که نمای آن ها برونگرایی بیشتری داشت رواج یافت و حریم خصوصی نما ساختمان های قدیمی به تدریج از بین رفت.

سفر کردن ناصرالدین شاه به فرنگ باعث شد تا تصمیم گیری هایی در زمینه تجدد ایران صورت بگیرد. معماری و معماران نیز از این قاعده مستثنی نبودند و کپی برداری از بناها و نماهای اروپا شروع شد. افراد بزرگ و ثروتمند آن دوره ساختمان های زیادی با سبک مدرن اروپایی بنا کردند.اما همچنان عده ای بخاطر تضادی که این امر با ساختار نماهای ساختمان های قدیمی داشت از آن امتناع ورزیدند. این دسته از افراد خانه های خود را که گاهی دارای چهار نما بود پشت دیوار های بلند مصون نگه داشتند.

معماری کلاسیک

معماری کلاسیک در طراحی

توضیحاتی در مورد نمای مدرن

  1.  نما مدرن بر اساس سادگی و عقلگرایی مطرح می‌شود ، زیرا جذابیت و گیرایی همواره با تجملات اضافه همراه نیست. به علاوه طرح های ساده و ملایم دائما مدرن و به روز هستند ، برخلاف طرح های شلوغ و پر بار که دوره زمانی خاصی از آنها استفاده می شود.
  2. حذف جزییات پیچیده و اضافه در طراحی نما مدرن بسیار مشهود است. حذف موارد اضافه به جذابیت و بیشتر دیده شدن طرح اصلی بسیار کمک می‌کند.
  3. گاهی حذف تزیینات و موارد  مضاف بسیار ضروری هم میشود ، زیرا طبق گفته آدولف لوس ارزش اصلی کار را نیز پایین می‌آورد.
  4.  اصل طرح در طراحی نما مدرن ، با محوریت خطوط افقی و عمودی است و تمام تلاش طراحان بکار گرفته می شود تا با این خط ها زیبا ترین و چشم نوازترین آثار خلق شود.
  5. از دیگر ویژگی های مهم نما مدرن ایجاد عمق و فضاسازی در نما است.
  6.  تکنولوژی های روز و نوین در طراحی نما مدرن بسیار به چشم می خورد.
طراحی نمای مدرن مغازه

طراحی نمای مدرن مغازه

ساده بودن طرح مدرن

 اجرای ساده تاکید اصلی طراحی معماری مدرن است. اما با این حال گاهی در این سبک ،  طراحی های اجرا شده ای در ایران مشاهده می شود که اصولی نیستند.

در این پروژه ها مصالح متعددی در طرح نماها به کار رفته است. همچنین شکستگی وقتی بیش از حد فرم ها صورت می گیرد  با این که به منظور جذابتر شدن نما انجام می شود ولی اغلب نتیجه ای مطلوب ندارد.

به این دلیل شهرداری امروزه ضوابط و مقرراتی  تدوین و تصویب کرده است که از تعداد مصالح و بهم ریختگی نما جلوگیری می کند.

برخی از اصول کلی و اولیه طراحی نما مدرن ؛

 استفاده بسیار اندک از تزیینات

یکی از اصول اولیه طراحی نما مدرن حذف تزیینات اضافه است. در نماهای سنتی پیچیدگی و شلوغی بسیاری در طرح نما دیده می شود. گرایش اصلی در طراحی نما مدرن بر روی الگو ها و خط های مینیمال است. دیوار ها و سقف در این سبک طراحی معمولاً صاف و یکدست و با حداقل میزان استفاده از تزیینات اضافه در نظر گرفته می شود.

اگر طرح الگوهای تکرار شوند داشته باشد ، باید از طرح ها و نقشه های قدیمی و سنتی فاصله گرفت. در چنین مواردی بهتر است از الگوهای انتزاعی بیشتر استفاده کرد.

انتخاب رنگ های متناسب

پالت ها و ترکیب رنگ های خنثی ، معمولاً بیشترین مواردی هستند که در طراحی نما مدرن و البته ساختمان های مدرن بکار گرفته می شوند.

از جمله این رنگ ها میتوان به کرم – بژ – قهوه ای – خاکستری اشاره کرد. بهتر است از رنگ های سبک استفاده شود. حتی برای جلوگیری از وقوع یکنواختی میان رنگ ها میتوان مقداری رنگ روغنی از رنگ هایی مثل بنفش و آلبالویی به آنها اضافه کرد.

طراحی و اجرای بازشوها

یکی از مهمترین بخش های هر عمارت در طراحی نما مدرن می‌تواند به محل قرارگیری بازشو ها اختصاص یابد. از آنجایی که شفافیت در طراحی نما مدرن نقش برجسته‌ای دارد پس پنجره ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند. طرح های ساده و جذاب معمولاً بیشترین طرفداران را در انتخاب پنجره در طراحی نما مدرن را دارند.

وقتی استفاده از طراحی های متنوع گسترش میابد ، نمای ساختمان شلوغ و بی نظم دیده می شود هرچند که زحمت و تلاش بسیار زیادی هم برده باشد. در طراحی نما مدرن ساختمان از طرح های ساده ، یکدست و هماهنگ بیشترین بهره را می‌برند که در عین سادگی مهندسی بسیار پیچیده ای هم دارند. در طراحی نما مدرن ذهن مخاطب همواره باید به دنبال کشف رموز پیچیدگی و نحوه پیاده سازی طرح روی نما باشد.

اصول ساخت و طراحی نمای خارجی ویلا

طراحی نمای بیرونی ویلا با متراژ بالا

گزینش متریال ها

اینکه در طراحی نما مدرن چه متریالی انتخاب میشود ، اهمیت چندانی ندارد.

در واقع میتوان از چوب ، بتن ، سنگ و یا هر متریال دیگری استفاده نمود. زمانی که برای استفاده از این متریال ها در نظر گرفته می شود مسئله بسیار مهمی است.

باید دقت کرد که خطوط صاف و ساده بهترین گزینه برای نما مدرن هستند.

در طراحی نما مدرن معمولاً استفاده از چند متریال کنار هم زیاد به چشم می خورد ، اما توان برقراری تناسب بین این متریال ها قسمت قابل توجه این ترکیب ها است.

امروزه برجسته سازی یک قسمت از نما مدرن با متریال ها بسیار جذاب و زیبا جلوه میکند.

بکارگیری سقف های ساده

اصولاً در طراحی نما مدرن سقف های منحنی یا ترکیبی و پیچیده و حتی گنبددار کمتر جایگاهی را به خود اختصاص داده اند. در طراحی نما مدرن می‌توان از سقف های صاف و شیب دار ساده و ملایم بهره گرفت.

انواع طراحی نما مدرن

در طراحی نما مدرن بر اساس متریال های استفاده شده و نوع طراحی تقسیم بندی های گوناگونی دارند.

  • طراحی نما مدرن هندسی
  • نما مدرن مدولار
  • طراحی نما پست مدرن

همه اینها انواعی از طراحی نما مدرن هستند که با المان های مدنظر معماران پروژه قابلیت طراحی و اجرا دارند.

یکی از عمده تفاوت های طراحی نما مدرن با طراحی نما کلاسیک ، نحوه بکارگیری نور محیطی متریال های ترکیبی است. نور محیطی علاوه بر نمای ساختمان بر دکوراسیون داخلی نیز تأثیر شگرفی دارد. امروزه طراحی فضاهای چند کاربردی بسیار رواج دارد. این سبک که در طراحی نما مدرن از جایگاه ویژه ای برخوردار است، به گونه ایست که یک فضا در زمان های مختلف توسط کاربر قابل تغییر است.

 مثل بالکن های شیشه ای که به صورت پنجره های معمولی نصب می‌شوند و در صورت نیاز قابلیت بازشویی دارند و تبدیل به ایوان می‌شوند.

مصالحی که بیشتر مورد در اجرای نمای مدرن استفاده می شود:

استفاده از سنگ

 استفاده از سنگ های سبک در نما سبب ایجاد مقاومت و استحکام بالای آن می‌شود. سنگ های سبک و ساده علاوه بر زیبایی، در برابر شرایط جوی و آب و هوایی نیز محافظ نما هستند. سنگ‌ها تنوع بالایی در جنس و رنگ دارند. قیمت مناسب و نگهداری آسان از دیگر مزیت های سنگ نما هستند.

انواع شیشه

شیشه‌ها تنوع و کاربرد بسیار بالایی برای استفاده در نما دارند.  از جمله شیشه‌های مورد استفاده در نما بهموارد زیر می‌توان اشاره نمود:

  •  کرتین وال
  •  شیشه‌های فریم لیس
  • اسپایدر
  •  دو پوسته

کاهش بار و سبک شدن نمای ساختمان از جمله ویژگی های مهم شیشه هستند که موجب استفاده مکرر آن در نما های مدرن میشود.

همچنین میتوان از شیشه به عنوان متریال اصلی نما استفاده کرد. این امر موجب ایجاد جذابیت در کالبد شهری ، ایجاد دیدی فوق العاده به بیرون برای ساکنان ساختمان و ظرافت در اجرا  زیبایی  می‌شود.

استفاده از کامپوزیت

 شکل پذیری راحت، سطوح صاف و منظم ، تنوع بالایی در رنگ و طرح  ،استحکام بالا در برابر فرسایش از خصوصیات ویژه و علل محبوبیت نما کامپوزیت هستند.

  از جمله ویژگی های  مهم دیگر این متریال، میتوان به قابلیت عایق بودن در برابر سرما، گرما و صوت اشاره کرد.

عوامل موثر در ایجاد و طراحی نما مدرن در ساختمان های مختلف

  1. شیوه ساخت و احداث ساختمان مورد نظر
  2. شرایط کاربری ساختمان
  3. مصالح ساختمانی که در اختیار کارفرما قرار دارد
  4. رعایت اصول و مقررات مجموعه زیبایی شهری
  5. تطابق نمای مورد نظر با مجموعه ساختمان های مجموعه شهری
  6. تناسب شرایط اقلیمی با نما مدرن طراحی شده
  7. تحقیق و کسب اطلاعات کافی درباره وضعیت زمین شناسی منطقه
  8. میزان بودجه طرح و عملکرد بر اساس آن

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با متخصصان ما می توانید به صفحه تماس با ما مراجعه فرمایید.

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.